Pitahaya

Denumire  "fructul dragonului"
  Pitahaya este originar din Mexic si America Centrala.
Aspect  Pitahaya are marimea unei rodii. Coaja cu forma de solzi nu este comestibila. Culoarea variaza de la galben la rosu. Fructul e copt cand coaja e moale si se poate apasa cu degetul.
   Pulpa este asemanatoare fructului de kiwi, alba sau gri, cremoasa, cu seminte negre. Ea este dulce-acrisoara, cu gust de mure.
Mod de folosire  Fructul se taie in doua. Cu o lingura se ia pulpa care se consuma cruda cu seminte cu tot.
   Cel mai bine este sa fie servit dupa ce a stat o ora , in frigider. Astfel, capata o aroma puternica si da o senzatie placuta de racoare.
 Ea se foloseste la prepararea sucurilor si vinurilor. In bucatarie, se utilizeaza in salate de fructe, la torturi si aperitive.
Indicatii  Pitahaya contine vitamina C, minerale, calciu si fosfor. Acest fruct are efecte benefice in scaderea colesterolului.

Un comentariu: