Orez cu legume

INGREDIENTE  300g orez, 2 morcovi, 2 cepe, 4 rosii, 1/2 pahar ulei, 500 ml supa legume, 1 ardei gras, curry, sare, piper, patrunjel proaspat.
MOD DE PREPARARE  Morcovii se curata si se dau pe razatoare. Ardeiul se taie fasii. Cepele se taie marunt, iar rosiile decojite cubulete.
   Ceapa se caleste in ulei 2 minute, apoi se adauga morcovii. Dupa 5 minute, se pune orezul si se amesteca 3 minute. Se incorporeaza ardeii si rosiile, se presara sare, piper si curry. Se toarna putin cate putin supa de legume. Cand s-a terminat supa, orezul se da la cuptor si se tine pana cand incepe,putin sa se rumeneasca.
   Se orneaza cu patrunjel tocat.
   Acest orez se poate consuma ca atare sau drept garnitura la fripturi, peste.
  Truc  Orezul nu se mai lipeste de cratita, daca, inainte de preparare, se lasa 10 minute in apa calda si se scurge.

Un comentariu:

  1. Hi,

    Bolero, Forest Gump, Camus, Sartre, are my preferences. I am happy that my blog is connected to culture.

    Greetings from Bucharest, Romania

    RăspundețiȘtergere