INGREDIENTE 500g mazare uscata, 3 cepe, 1 morcov, catei de usturoi, 80 ml ulei, chimen, maghiran, sare, piper.
PREPARARE Se alege mazarea si se spala.Se pune mazarea in cratita, se toarna apa rece si se fierbe la foc mic. Dupa o jumatate de ora se adauga o ceapa si morcovul. Cand este fiarta, mazarea se scurge de zeama.
Se toarna in blender si se amesteca pana devine piure. Se scoate din blender si, cu un tel, se bate, adaugand cate putin ulei, iar la sfarsit usturoiul pisat, chimenul si maghiranul. Daca este prea gros piureul, se adauga zeama de la fiertul mazarii.
Se serveste cu ceapa prajita in ulei si pudrata cu paprika.
Orez cu zucchini
INGREDIENTE 1kg dovlecei "zucchini", 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 1 ardei iute, 200g orez, 3 linguri pasta de tomate, 3 linguri ulei, 2 catei usturoi, nucsoara, cimbru, busuioc
PREPARARE Se spala dovleceii, se taie felii groase de jumatate de centimentru. Se sareaza si se lasa o ora. Intre timp, se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul felii pana devin sticloase. Se adauga pasta de tomate, sarea, ardeiul gras si ardeiul iute, condimente, o cana de apa. Se fierbe sosul 15 minute.
Se spala zucchini sub jet de apa, se scurg, se amesteca cu sosul de legume. Se mai fierb 10 minute.
Se adauga orezul si se amesteca. Mancarea se fierbe acoperit, 25 de minute pana se evapora apa. Se serveste calda sau rece.
Truc Aroma dovleceilor merge bine cu cimbru si busuioc. Daca mancarea nu este de post, inainte de servire, se adauga o lingura de smantana.
PREPARARE Se spala dovleceii, se taie felii groase de jumatate de centimentru. Se sareaza si se lasa o ora. Intre timp, se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul felii pana devin sticloase. Se adauga pasta de tomate, sarea, ardeiul gras si ardeiul iute, condimente, o cana de apa. Se fierbe sosul 15 minute.
Se spala zucchini sub jet de apa, se scurg, se amesteca cu sosul de legume. Se mai fierb 10 minute.
Se adauga orezul si se amesteca. Mancarea se fierbe acoperit, 25 de minute pana se evapora apa. Se serveste calda sau rece.
Truc Aroma dovleceilor merge bine cu cimbru si busuioc. Daca mancarea nu este de post, inainte de servire, se adauga o lingura de smantana.