Galuste cu prune


 INGREDIENTE  500 ml apa, 50 ml ulei, 6 linguri faina, 200 g zahar, 2 oua, 15 bucati prune, pesmet.
 MOD DE PREPARARE  Apa si uleiul se toarna intr-un vas care se asaza pe foc. Cand lichidul clocoteste, se presara 20 de linguri de faina si se amesteca energic cu ajutorul telului. Se ia de pe foc, se racoreste putin si se adauga ouale, unul dupa altul. Numai dupa ce s-a incorporat bine primul ou, se adauga urmatorul. Prunele se desfac doar pe o parte. Se scoate samburele cu grija, pentru a nu rupe fructul. 
   Prunele se presara cu 200 g zahar. Se rupe din aluat cate o bucatica, se asaza o pruna fara sambure si se acopera cu aluat. O cratita cu apa se asaza pe foc. Cand clocoteste apa, se pun galustele si se da focul mai mic. Intre timp, se prajeste pesmetul in putin ulei, pana isi schimba culoarea si devine auriu.  Se ia de pe foc si se amesteca cu zahar
   Cand galustele s-au ridicat la suprafata apei, inseamna ca sunt gata. Galustele fierbinti se tavalesc prin pesmetul rumenit.
   Galustele se servesc calde sau reci.




Marul Fuji


Marul Fuji a fost creat in Japonia, in anul 1930. El este cel mai popular mar in Japonia, China, SUA.
Aspect  Acesta este un soi de iarna, care se recolteaza la sfarsitul lui octombrie. Fructul este mare, cu o greutate peste 200 g. Forma este sferica si usor turtita.
   Fondul galben-verzui al marului este acoperit de culoare rosie spre roz, sub forma de dungi longitudinale. Coaja este mata, fara luciu. Pulpa alba este crocanta si zemoasa, cu aroma deosebita.
   Marul Fuji e considerat ca fiind cel mai dulce mar.
Mod de folosire  Acest mar este cel mai apreciat dupa Golden Delicious si Red Delicious. El este preferat pentru termenul lung de pastrare, pana la 8 luni sau un an, dar si pentru ca e mai dulce decat alte soiuri.
   Marul Fuji ramane crocant mult timp atat in locuri racoroase, cat si la temperatura camerei.
   Fructele se consuma in stare proaspata. Ele se folosesc la prepararea sucului, a cidrului si a prajiturilor.