MOD DE PREPARARE Apa si uleiul se toarna intr-un vas care se asaza pe foc. Cand lichidul clocoteste, se presara 20 de linguri de faina si se amesteca energic cu ajutorul telului. Se ia de pe foc, se racoreste putin si se adauga ouale, unul dupa altul. Numai dupa ce s-a incorporat bine primul ou, se adauga urmatorul. Prunele se desfac doar pe o parte. Se scoate samburele cu grija, pentru a nu rupe fructul.
Prunele se presara cu 200 g zahar. Se rupe din aluat cate o bucatica, se asaza o pruna fara sambure si se acopera cu aluat. O cratita cu apa se asaza pe foc. Cand clocoteste apa, se pun galustele si se da focul mai mic. Intre timp, se prajeste pesmetul in putin ulei, pana isi schimba culoarea si devine auriu. Se ia de pe foc si se amesteca cu zahar
Cand galustele s-au ridicat la suprafata apei, inseamna ca sunt gata. Galustele fierbinti se tavalesc prin pesmetul rumenit.
Galustele se servesc calde sau reci.