Varza chinezeasca

Denumire  "varza de Pekin"
   Este originara din Japonia si China. Este rar intalnita pe piata romaneasca.
Aspect  Ea este inrudita cu varza comuna. Capatana este alungita si compacta, cu o greutate de 1,5 kg pana la 2 kg.  Frunzele verzi, cu petioluri albe sunt crocante.si dulci. Varza chinezeasca are aroma verzei proaspete.
Mod de folosire  Varza se serveste in stare cruda in salate, dar si fiarta in aburi sau calita. Se taie fasii sau se rupe cu mana. In mancarurile cu legume, se adauga la sfarsit.
   In bucataria orientala, frunzele se umplu cu amestec de ciuperci sau carne frageda, deoarece nu se fierb prea mult. Ea se pastreaza in punga, 6 zile, la frigider. Daca tulpina e moale si frunzele sunt ofilite, varza nu se cumpara.
Indicatii  Varza chinezeasca are un continut ridicat de vitamina A si C. 100g de varza contine 18 calorii. Spre deosebire de rudele ei, varza chinezeasca are un procent mai mare de calciu.
   Deoarece are putine lipide si glucide, ea este indicata in curele de slabire. Frunzele de varza chinezeasca contin glucosinol, o substanta care previne cancerul si imbunatateste imunitatea.
   Potasiul continut de ea mentine tensiunea in valori normale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu