INGREDIENTE 1,5kg ciuperci, 2 cepe, 200ml otet, 500ml apa, 4 catei usturoi, 1 lingura sare grunjoasa, 1 lingura cu varf zahar, boabe piper, boabe coriandru, 2 foi dafin.
PREPARARE Ciupercile se curata, li se indeparteaza piciorusele si se spala. Intr-o oala se pune la fiert apa si o lingura otet. La primul clocot se pun ciupercile care se fierb 10 minute. Se scot din apa si se scurg. Separat, se pun la fiert otetul, apa, ceapa taiata pestisori, cateii feliati, sare si condimentele.
Cand incepe sa fiarba marinata, se adauga ciupercile si se mai fierb 10 minute.
Ciupercile se scot si se racesc. De asemenea, se raceste si lichidul in care au fiert.
Ciupercile se asaza in borcane, se toarna marinata si se dau la frigider.
Truc Ciupercile marinate pot fi consumate drept garnitura, in salate sau chiar pe post de muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu