Aceasta reteta am intalnit-o, deseori, pe net si in revistele culinare. Deoarece modul de a o prepara este simplu si rapid, m-am hotarat sa o fac. Am obtinut o prajitura foarte gustoasa.
INGREDIENTE 1 cana faina, 1 cana gris, 1 cana zahar, 1 plic praf de copt, 100 g unt, esenta de vanilie, 500 ml apa, 3 linguri zahar, un cub, cat o nuca, de unt.
MOD DE PREPARARE Se fierb apa si zaharul. Se stinge focul si se adauga cubul de unt si esenta de vanilie.Merele curatate de coaja se rad. Se amesteca grisul, faina, zaharul si praful de copt.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, se pune jumatate din amestecul de sus. Peste el se asaza merele rase, apoi restul de compozitie.
Deasupra se toarna, incet si cu atentie, siropul cald si se fac gaurele cu lingura pentru ca sa patrunda si in stratul de jos. Se pudreaza cu scortisoara. Se lasa la cuptor pana se rumeneste usor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu