Denumiri: "Negresse", "trufe de China".
Cartofii Vitellote sunt originari din Peru si Bolivia. In 1850 au fost cultivati in Franta, ca o delicatesa.
Aspect Tuberculii sunt lungi si ovali. Coaja lor este albastru-violet inchisa, datorita unui pigment natural. Ea este groasa si, de aceea, acesti cartofi se pastreaza foarte bine.
Miezul e violet. Aroma cartofilor vitellote este delicioasa, de castane.
Mod de folosire Cartofii preparati au o culoare violet inchisa, iat apa in care au fiert este verde- turcoaz.
Cartofii Vitellote se prepara fierti, prajiti, sub forma de piure sau chipsuri.
Fierti, ei se amesteca cu ceapa, masline, patrunjel, sare. Se stropesc cu zeama de lamaie si, astfel, cartofii capata o culoare mai luminoasa, mai mult spre rosu decat spre mov.
Trebuie sa avem mare atentie, deoarece pateaza mainile si imbracamintea.
Indicatii Cartofii Vitellote sunt bogati in antioxidanti datorita pigmentului natural. Ei contin fier si potasiu.
Consumul lor ajuta in diabet, boala Parkinson si boli de inima.
Unii cercetatori considera ca acesti cartofi sunt mai sanatosi decat cartofii albi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu