INGREDIENTE 500g fasole boabe, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 2 cepe, 200ml ulei, 1 lamaie, sare.
MOD DE PREPARARE Se pune la fiert fasolea. Cand da in cateva clocote, se schimba apa. Aceasta operatiune se repeta de doua- trei ori.
Fasolea se fierbe acoperit impreuna cu legumele, pana se inmoaie boabele. Fasolea se scurge si se mai pastreaza o cana de zeama. Boabele si legumele se mixeaza sau se dau prin masina de tocat carne.
In pasta obtinuta se toarna putin din zeama ramasa si se amesteca bine pana ajunge la consistenta dorita.
Acum se toarna uleiul putin cate putin, ca la maioneza.
Cand pasta a devenit omogena si pufoasa, se incorporeaza zeama de lamaie si sarea dupa gust si se continua mixarea. La sfarsit, se adauga ceapa tocata fin.
Se servesc "icrele" pe felii de paine prajita, ornate cu ceapa verde tocata sau felii de masline.
Truc Balonarea poate fi evitata, daca, in oala in care fierbe fasolea boabe, se adauga o ceapa intreaga care se scoate la sfarsit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu