Denumiri: "salata Romaine", "Roman lettuce".
Salata Cos provine de fapt din Egipt. Ea a fost cultivata de greci si romani si raspandita in intreaga Europa.
Salata Cos a fost adusa in California de misionarii spanioli in secolul al XVII-lea.
In SUA si Franta este cunoscuta sub numele de Romaine, folosit de francezi pentru denumirea de romani.
Se spunea ca este originara din insulele grecesti Cos, de aici si numele ei.
Aspect Salata Cos are o capatana alungita si compacta. Frunzele sunt crocante, usor buclate si foarte suculente. Ele sunt groase si au o nervura centrala.
Frunzele exterioare sunt verzi, iar cele din interior sunt de culoare galbena.
Gustul salatei este dulce-picant.
Cel mai raspandit sortiment de salata verde este salata Cos (Romaine).
Mod de folosire Aceasta salata se comsuma in stare proaspata in salate de legume si in sandwisuri. Renumita salata Cesar se prepara cu salata Cos. Frunzele se rup si se imprastie in salate sau supe.
Salata se spala, se sterge, se asaza in pungi de plastic si se pastreaza la frigider, 7 zile.
Indicatii Cu cat este mai verde, cu atat salata Cos contine mai multe vitamine si minerale (fier, calciu, beta-caroten ).
Salata verde Cos contine de cinci ori mai multa vitamina C decat salata iceberg.
Aceasta salata este bogata in antioxidanti care previn cancerul de colon si de ficat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu