MOD DE PREPARARE Gutuile se spala de puf si se sterg.
Intr-o cratita se toarna apa si se asaza pe foc. Cand apa clocoteste, se adauga zaharul. Se da in cateva clocote si se ia de pe foc.
Pe masura ce se dau pe razatoarea mare, gutuile se rastoarna in siropul pus pe foc. Astfel, ele nu se mai innegresc. Dupa ce s-au adaugat toate gutuile, se da focul putin mai mare.
Se amesteca des pana cand scade siropul si gemul devine solid. Cu 10 minute de a fi gata, se toarna sucul de lamaie.
Pentru mai multa siguranta, putem face proba gemului. Se toarna o picatura de gem intr-un pahar cu apa rece. Daca ajunge pe fundul paharului inchegata, este gata. Daca se imprastie, gemul se mai fierbe.
Gemul se pune fierbinte in borcane.
Cuptorul se incinge bine, apoi se stinge. Borcanele cu gem se introduc in cuptor, neacoperite, ca sa faca o crusta. Ele se lasa pana se raceste cuptorul. Se scot borcanele si se capseaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu