Este originar din India.
Denumire "spaghete vegetale".
Aspect Culoarea dovleacului variaza de la galben-auriu la portocaliu. Miezul este galben sau portocaliu. El are o forma alungita. Contine multe seminte mari si are o textura apoasa.
Daca dovleacul- spaghetti e verde, inseamna ca nu e copt. Gustul e usor dulce. Greutatea este de 1-1,5 kg.
Se poate pastra in loc uscat si racoros, 3-6 luni.
Mod de folosire Acest dovleac este alternativa vegetala a spaghetelor.
El se taie in jumatate, se scot semintele. Se presara ulei, sare, piper si se asaza in tava. Se lasa la cuptor 40 de minute. Cu ajutorul unei furculite se desprinde miezul in suvite, in fire asemanatoare spaghetelor. Peste ele se presara parmezan, ulei, piper, busuioc si se servesc.
Aceste spaghete se pot servi cu orice sos pentru spaghete sau in salate.
Indicatii Dovleacul- spaghetti contine mult caroten si multe fibre alimentare, pe langa vitaminele A si C.
Fiert sau copt, el este ideal pentru diabetici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu