Tort rapid cu mascarpone (fara coacere)
INGREDIENTE pentru blat: 250g biscuiti macinati, 200g nuci macinate, 7 linguri lapte, 3 linguri zahar, 200g ciocolata, 100g unt, esenta vanilie.
pentru crema: 200g mascarpone, 5 linguri zahar pudra, 2 galbenusuri, 200g ciocolata, 12 linguri frisca lichida (1 plic frisca), 1 plic intaritor frisca.
PREPARARE Mai intai, se mixeaza frisca lichida pana devine o spuma tare.Se adauga un plic intaritor de frisca si se mai mixeaza putin. Frisca se poate prepara si din frisca praf la plic, conform instructiunilor. Urmatorul pas este prepararea blatului. O craticioara cu laptele, untul, zaharul si ciocolata se asaza pe foc. Se lasa pe foc, pana se topeste ciocolata, amestecand continuu.
Compozitia se raceste 10 minute, apoi se amesteca cu biscuitii, nucile si esenta de vanilie pana se obtine o pasta.
Ea se asaza intr-o forma rotunda, se apasa deasupra si se la la frigider, o jumatate de ora.
Acum se prepara crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, apoi cu crema mascarpone.
Ciocolata se topeste in bain-marie. Dupa 5-10 minute, ciocolata se incorporeaza treptat in crema de mascarpone. Se adauga frisca batuta, amestecand usor, de jos in sus. Peste blat se intinde crema si se da la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu