Socata


 INGREDIENTE  15-20 de inflorescente de soc, 8 litri apa, 1kg zahar, 3 lamai, , 2 linguri stafide.
 MOD DE PREPARARE  Se indeparteaza frunzele si coditele inflorescentelor. Intr-un borcan de 10 litri se pun inflorescentele de soc, 2 lamai taiate felii, zeama de la o lamaie, zaharul, apa si stafidele si se lasa la temperatura camerei, 3-4 zile. Socata se amesteca de trei ori pe zi, cu ajutorul unei linguri de lemn.
    Cand incepe sa se aciduleze putin, se filtreaza si se torna in sticle. Sticlele, cu capacele puse de forma, pentru ca socata fermenteaza , se dau la figider.
    Socata se serveste rece.
    Aceasta bautura delicioasa este un remediu bun pentru raceli, bronsite si alergii.
    Socata este buna si in combatera constipatiei si a retentiei de apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu