INGREDIENTE 1kg dovlecei "zucchini", 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 1 ardei iute, 200g orez, 3 linguri pasta de tomate, 3 linguri ulei, 2 catei usturoi, nucsoara, cimbru, busuioc
PREPARARE Se spala dovleceii, se taie felii groase de jumatate de centimentru. Se sareaza si se lasa o ora. Intre timp, se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul felii pana devin sticloase. Se adauga pasta de tomate, sarea, ardeiul gras si ardeiul iute, condimente, o cana de apa. Se fierbe sosul 15 minute.
Se spala zucchini sub jet de apa, se scurg, se amesteca cu sosul de legume. Se mai fierb 10 minute.
Se adauga orezul si se amesteca. Mancarea se fierbe acoperit, 25 de minute pana se evapora apa. Se serveste calda sau rece.
Truc Aroma dovleceilor merge bine cu cimbru si busuioc. Daca mancarea nu este de post, inainte de servire, se adauga o lingura de smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu