Denumiri "tangerine".
Mandarinele sunt originare din China. Ele au fost aduse in Europa de portughezi si exportate prin portul Tanger, de unde si denumirea de "tangerine". Astazi se cultiva in Sicilia, Algeria.
Aspect Mandarinele sunt cele mai dulci dintre toate citricele. Sunt mai mari decat clementinele, dar mai mici decat portocalele.
Mandarinele sunt aplatizate.
Coaja este putin mai groasa, de culoare portocalie deschisa, cu porii dilatati. Ea se desprinde foarte usor. Frunzele in forma de lance sunt lucioase, de culoare verde inchis. Florile albe sunt parfumate.
Mod de folosire Mandarinele se consuma in stare proaspata. Ele se folosesc in salatele de fructe, la prepararea sucurilor si a prajiturilor. Pot fi folosite la prepararea unui desert minunat, si anume, mandarine caramelizate.
Indicatii Mandarinele sunt mai putin acide in comparatie cu celelalte citrice. Ele au un continut bogat in vitaminele C, E, K.
In asociatie cu iaurtul, mandarinele combat constipatia cronica.
Continutul de fibre creeaza senzatia de satietate. Consumul regulat de mandarine scade riscul de a dezvolta ateroscleroza. Concentratia de antioxidanti din mandarine este mai mare decat aceea din portocale.
Mandarinele au proprietati sedative, datorita continutului de brom, un usor afrodisiac.
Contraindicatii Persoanele cu gastrita, cu ulcer gastric si duodenal trebuie sa consume aceste fructe, cu precautie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu