INGREDIENTE 500g ciuperci Pleurotus, 2 morcovi potriviti, 1 ceapa mare, 8 linguri de smantana, 1 galbenus, 4 catei de usturoi pisati, 2 linguri otet, sare.
PREPARARE Morcovii se rad fin, ceapa se toaca marunt, iar ciupercile se taie felii subtiri in lungimea lor pentru a mima fasiile de burta.
Se calesc ceapa si morcovii pana se inmoaie. Se toarna doi litri de apa si se lasa sa fiarba. Cand a dat in clocot supa, se adauga ciupercile si se fierb 30 de minute. Supa se ia de pe foc si se toarna otetul. Separat, intr-un castron, se amesteca smantana, galbenusul si usturoiul pisat.
Cu ajutorul unui polonic se toarna treptat cate putina ciorba in castron si se amesteca cu telul. Se va adauga ciorba pana cand lichidul din castron va avea aceeasi temperatura cu ciorba din oala. Astfel, smantana nu se va branzi.
Ciorba se mai da pe foc 5 minute, amestecand continuu.
Ea se poate servi cu patrunjel sau leustean.
Ciorba "falsa" de burta este la fel de gustoasa ca aceea de burta si mult mai usoara si digerabila.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu