Kumquat-ul este originar din China.
Aspect Este o portocala alungita in miniatura, una dintre cele mai mici citrice. Fructul este rotund sau alungit de marimea unei cirese. Coaja subtire si moale este uleioasa, comestibila, foarte dulce si aromata. El este copt, cand are culoarea portocalie, galbena sau rosie, in functie de soi. Pe coaja nu trebuie sa existe urme verzi. Pulpa lui este acrisoara. Florile albe au un miros placut. Ramurile sunt simple sau dintate la varf.
Kumquat-ul este un arbust rezistent. Cand temperaturile sunt negative, el intra intr-o stare latenta. Cand creste temperatura, arborele inmugureste. In zonele calde, kumquat-ul creste repede si produce fructe de mai multe ori pe an.
Mod de folosire Kumquat-ul se consuma in stare proaspata sau confiat. Acest fruct este singurul din toate citricele care se consuma cu coaja. Poate fi utilizat la prepararea siropurilor, a marmeladei si la decorarea torturilor.
Indicatii Acest fruct este o sursa de vitamina A si C si nu contine colesterol. Vitamina C ajuta la prevenirea diabetului, a bolilor cardiovasculare si a artritei. Bogat si in vitaminele din complexul B, kumquat-ul intareste sistemul imunitar si sistemul nervos.
Acest fruct, care are un continut ridicat de fibre si se consuma cu coaja, combate constipatia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu