Se cultiva in Germania si Franta si mai putin la noi. Ea se gaseste proaspata din luna mai pana in septembrie.
Aspect Broccoli nu trebuie sa fie mare, buchetelele sa fie mai stranse, mai tari, de culoare verde inchis, cu nuante de bleu spre violet. Gustul placut e usor picant si aromat. Ea este inrudita cu conopida.
Mod de preparare Broccoli se desface in buchetele, se spala, se fierbe in aburi sau in cantitate mica de apa. Ramane verde daca se adauga in apa o lingura de zahar.
Din broccoli se prepara salata impreuna cu alte legume sau garnitura pentru fripturi. Piciorul fibros e galben-verzui si subtire. Cand e mic se consuma crud in salate. El are un gust asemanator cu sparanghelul. Se fierb 6 minute, in apa cu sare. Din el se fac piure, supa crema la care se adauga smantana.
Indicatii Broccoli de culoare verde inchis sau verde-albastruie are rezerve mari de beta-caroten si vitamina C si protejeaza organismul impotriva infectiilor. Aceasta leguma atenueaza cataracta si anemia.
Consumul regulat de 70g de broccoli proaspat poate reduce problemele intestinale si poate preveni cancerul de stomac. Broccoli este leguma cea mai bogata in substante anticancerigene, meritand denumirea de "super-leguma".
Contraindicatii Persoanele cu probleme tiroidiene trebuie sa evite consumul acestei legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu