INGREDIENTE 500g urzici, 1 capatana de usturoi, 2 linguri ulei, 1 lingura faina, sare, piper.
PREPARARE Se curata urzicile si se indeparteaza tulpinele mai groase. Se spala in 3-4 ape ca sa se inlature praful si nisipul de pe ele. Se pun in apa clocotita si se lasa 2 minute la foc mic. Se scurg de apa. Se pun din nou urzicile la fiert, in apa cu o lingurita de sare. Se fierb la foc mic, 20 de minute, apoi se pun in strecuratoare si se lasa 15 minute. Urzicile se toaca marunt sau se paseaza cu blenderul pana devin un piure fin.
Se incinge uleiul, se presara faina si se amesteca energic, adaugand putina apa. Se presara usturoiul pisat.
Piureul de urzici se pune la fiert cu o cana de apa, sare, piper si se fierbe 15 minute. Se adauga sosul si se fierbe pana se leaga mancarea. Se serveste cu mamaliga.
Truc Daca piureul nu se consuma in post, atunci se serveste cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu