Ea nu se culege de pe marginea drumului, ci din zone nepoluate (paduri, pajisti). Se aduna primavara, cand plantele sunt mici.
Mod de folosire Din frunzele de urzica se prepara piureu, ciorba, mancare cu orez. Urzicile uscate si maruntite pot fi folosite ca ingredient in mancaruri. Ea este un aliment, dar si un medicament pentru detoxifierea organismului.
Indicatii Cel mai important efect al urzicii este acela de intinerire a celulelor si de a reface globulele rosii. Din frunzele tinere si proaspete se prepara o infuzie, turnand 200ml apa clocotita peste o lingura de planta tocata. Se lasa 15 minute si se bea calduta. se consuma 2-3 cani pe zi intr-o cura de 4 saptamani pentru a indeparta toxinele din corp. Persoanelor care sufera de alergie, li se recomanda sa bea 1-2 cesti de infuzie pe zi, o perioada mai indelungata. Sucul din frunze proaspete, baut dimineata, ajuta in tratamentul pentru guta si reumatism. Urzica contine minerale precum calciu, magneziu, fier, fosfor si de aceea ea combate anemia si lipsa poftei de mancare. Aceasta planta contine si vitaminele: B, C, K, si se recomanda in hemoragiile usoare, in bronsite ca expectorant si diaree, sub forma de infuzie. Tot infuzia de frunze proaspete poate usura procesul de urinare la barbati, mai ales daca prostata este inflamata. Decoctul de frunze este folosit la spalarea parului.
Astfel, in aceasta planta se afla o adevarata farmacie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu