INGREDIENTE 50g icre, 1 cana ulei, 2 linguri apa minerala, 2-3 linguri zeama lamaie, 1 ceapa.
PREPARARE Icrele se sareaza si se lasa 2 zile la frigider. Se scurg de apa, asezandu-le intr-un tifon care imbraca o strecuratoare. Icrele se pun in castron si se adauga o lingurita de zeama de lamaie. Ele se bat cu furculita ca sa se adune pielitele care se inlatura. Acum, se adauga uleiul putin cate putin si se bat continuu icrele cu furculita sau mixerul pana incep sa creasca. In continuare, uleiul se toarna in fir subtire, ca la maioneza. Cand au devenit tari, se adauga cate o lingura de apa minerala care le face mai albe. Alternativ, se adauga si zeama de lamaie pentru a le face mai spumoase.
Cand sunt gata, icrele se amesteca cu ceapa tocata fin. Salata se orneaza cu masline, ardei si felii de lamaie.
Truc Daca in salata se incorporeaza gris fiert sau paine inmuiata, nu se mai simt icrele si nici savoarea lor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu