Perele Jambon

Denumiri: "Pere Kaiser", "Pere europene", "Bosc para", "Beurre Bosc".
Aceste pere sunt originare din Franta. Directorul Gradinii Botanice din Paris a obtinut acest soi, in anul 1807.si l-a numit Beurre Bosc pentru aspectul untos al pulpei.
Ele sunt plantate, pentru prima data, in Statele Unite, in 1830. La noi se raspandesc dupa anul 1900.
Aspect  Fructele sunt mari, verzi-galbui, acoperite de o culoare roscat-bruna. Miezul este moale, cremos, dar granulat, un pic aspru.
   Perele Jambon sunt lungi si curbate la baza. Aroma este de miere si usor picanta. Ele se coc la mijlocul lunii octombrie. Se gasesc in magazine pana la sfarsitul lunii aprilie.
   Perle Jambon isi pastreaza forma si textura mai bine decat alte soiuri de pere.
   Ele nu isi schimba culoarea cand se coc si se culeg cu doua saptamani inainte de coacere.
Mod de folosire  Perele Jambon se consuma in stare proaspata. coapte sau uscate. Au un gust deosebit in salata, cu nuci si stafide. La fel de bune sunt si in compozitia tartelor.
   Aceste pere se coc la temperatura camerei si se tin la frigider o saptamana.
Indicatii  Ca orice para, para Jambon are 100 de calorii. Ea este o sursa de fibre alimentare si vitamina C, aflate cel mai mult in coaja lor.

Un comentariu: