Fructul de cactus

Denumiri: "smochina indiana", " smochina chumbo", "para tepoasa".
   Acest fruct este originar din Mexic.
Aspect  Fructele de cactus sunt cilindrice si pline de tepi. Ele sunt verzui la exterior, iar in interior au culoarea rosie, galbena sau portocalie. Miezul lor este dulce , cu aroma de para sau pepene galben.
   Fructele de cactus, la recoltare se curata de tepi.
Mod de folosire  Fructele se mananca proaspete. Se scoate pielea groasa de la exterior si se inlatura semintele tari si mici. Ele se taie felii si se presara zahar.
   Fructele de cactus se pot pastra la temperatura camerei, doua zile.
   Din ele se prepara gem, dulceata si jeleuri. In aceste preparate, fructele de cactus seamana cu capsunile si smochinele la culoare si aroma.
Indicatii  Aceste fructe ajuta digestia, fiind indicate in tratarea ulcerului si a gastritei. Ele dau senzatia de satietate, scad apetitul si, astfel ajuta la scaderea in greutate.
   Fructele mentin nivelul glicemiei si a lipidelor in sange si, de aceea, sunt recomandate diabeticilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu