Roscove

Roscovul este originar din tarile arabe. Se spune ca fructele au fost hrana de baza a sfantului Ioan Botezatorul. De aceea ele au fost denumite "painea sfantului Ioan".  El se cultiva in regiunile mediteraneene. Spania este primul producator mondial. La noi, pe vremuri, era foarte cunoscute, apoi au fost uitate.
Aspect  Fructele sunt dulci, sub forma de pastaie, de culoare maronie-roscata. Ca forma si culoare, pastaile se aseamana cu pastaile de salcam. In interiorul fiecarei roscove sunt 5-8 seminte ovale, brun- lucioase, cu coaja tare.Dupa recoltare, pastaile verzi incep sa se inchida la culoare, pana devin maronii.
   Pastaile de roscove sunt carnoase. Ele au gust foarte dulce si putin aromat. Roscovele contin 50% zahar.
Mod de folosire  Roscovele se mananca proaspete sau uscate. Din ele se pot face siropuri, compoturi si bauturi.
   Faina de roscove se obtine printr-un proces de uscare, macinare si prajire a pastailor. Faina poate inlocui cacaua si zaharul in toate produsele de patiserie : paine, napolitane, placinte,clatite.
   Faina de roscove le va da o culoare bruna si un gust vag de ciocolata. Ea este un aditiv alimentar (E410), folosit ca agent de ingrosare si stabilizator in produsele alimentare.
Indicatii  Roscovele sunt bogate in calciu. Desi sunt dulci, ele contin cu 60% mai putin zahar decat ciocolata.
   Ele induc o stare de satietate. De aceea, roscovele se folosesc in unele preparate i curele de slabire.
   Ele au calorii mai multe decat ciocolata, dar mai putine grasimi si nu contin cafeina.
   Pulberea de roscove este un inlocuitor nutritiv pentru cacao, mai ales pentru persoanele cu alergie la ciocolata.
   Pulberea este folosita ca tratament impotriva diareii.

Un comentariu:

  1. buna ziua...ma puteti ajuta cu un sfat?//..unde gasesc roscove in bucuresti...multumesc

    RăspundețiȘtergere