Peste cu sos de rosii, ca la conserva

INGREDIENTE  4 bucati macrou, 3 cepe mari, 5-6 catei usturoi, 1 litru suc rosii (rosii pasate), 2 lamaii, 4 linguri ulei, busuioc, oregano, cimbru, boabe de piper, 2 frunze de dafin.
PREPARARE  Pestii se curata si li se taie capetele si cozile. Se spala, se adauga sarea, piperul si zeama unei lamai.
   Pestii se lasa la frigider, 30 de minute.
   Ei se asaza intr-o tava unsa cu ulei (1lingura de ulei ), se presara cateii de usturoi tocati marunt, foile de dafin, boabele de piper, busuiocul, oregano si cimbrul. Se toarna sucul de rosii, uleiul ramas si o canita de apa.
   Pestii se dau la cuptor si se coc, la foc mic, o ora. Se scot cu atentie, din tava, pentru a nu se sfarama. Se servesc cu felii de lamaie si patrunjel tocat.
   Veti observa, ca pregatiti astfel, pestii au gustul foarte bun de conserva cu sos de rosii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu