Carambola

Fructul este originar din Brazilia si se mai numeste "fructul stea".
Aspect   Copacul creste foarte repede. Trunchiul e scurt si stufos. Carambola este un fruct oval cu cinci lobi. Cand e taiat pe latime, el seamana cu o stea si de aici denumirea de "fruct-stea". Fructul e copt cand are culoarea verde crud spre galben. Daca e prea copt, are culoarea galbena cu pete maronii.
   Aspectul lui sa fie tare si lucios. Gustul este dulce-acrisor si seamana cu ananasul, marul si kiwi. Carambola are miros de iasomie. Coaja lui e mai dulce decat miezul. Fructele pot sta si doua saptamani in frigider, in cutii de plastic.
   Se consuma cu coaja si seminte sau decojit, confiat sau conservat.
Mod de folosire  Se taie in felii, pe latime. Se consuma proaspat, in sucuri amestecat cu suc de pere, in salate de fructe. Acest fruct decoreaza aperitivele si deserturile. Frunzele se adauga in preparate, deoarece au gustul spanacului.
Indicatii  Carambola este o sursa buna de fibre care contribuie la reducerea tensiunii.
Contraindicatii  Carambola si sucul lui este contraindicat persoanelor cu probleme renale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu