Goji

Denumire 'boabele fericirii", "catina de garduri"
   Originare din Himalaya tibetana, ele sunt considerate fructele longevitatii. Localnicii le consuma zilnicuscate, proaspete, sub forma de suc sau ceai. Aceasta zona asiatica e recunoscuta ca avand cea mai sanatoasa populatie din lume si cei mai multi oameni cu varsta de peste 100 de ani. 
Aspect  Fructele sunt mici, alungite, de culoare rosie-portocalie. Gustul e dulce-amarui. Aroma este o combinatie intre cirese si fructe de padure.
Mod de folosire  Fructele goji se consuma ca atare sau sub forma de suc. Din ele se prepara vin si lichioruri. In comert, se gasesc in forma uscata sau pudra. Uscate, se consuma in salate si iaurturi.
   In ciorbe, salate, mancaruri gatite se adauga o lingurita de fructe.
Indicatii  O lingura de supa cu varf de fructe uscate pe zi, luata pe stomacul gol reprezinta o portie de energie pentru toata ziua. Goji creeaza stare de bine si optimism. Acest efect se observa dupa o luna, consumand in fiecare zi aceste fructe in lapte, ceai sau iaurt.
   Fructele contin mai multa vitamina C decat portocalele, mai mult beta-caroten decat morcovii si mai mult fier decat o friptura.
   De aceea, goji au efecte binefacatoare asupra inimii, scad colesterolul si protejeaza vederea.
   Chinezii considera goji un fruct al tineretii fara batranete, pentru ca ajuta la mentinerea tineretii celulelor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu