INGREDIENTE 6 dovlecei, 300 telemea, 4 oua, 2 linguri cascaval, 2 linguri pesmet, sare, piper, oregano.
MOD DE PREPARARE Dovleceii se taie felii, se pudreaza cu sare si se lasa asa, o ora. Se scurg de zeama lasata si se tamponeaza cu servetele de hartie.
Telemeaua rasa se amesteca cu trei oua, pesmet, piper, oregano, marar tocat.
Int-un vas uns, se asaza un strat de dovlecei, un strat de crema de branza, un strat de dovlecei. Se repeta operatiunea pana avem doua staturi de branza si trei straturi de dovlecei. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor.
Cand dovleceii incep sa se inmoaie, se indeparteaza folia de aluminiu. Se toarna deasupra un ou batut cu cateva linguri de lapte si marar tocat. Se presara cascavalul ras si se mai da la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu