Rambutan

Rambutanul este un arbore tropical, originar din Malaezia. El s-a raspandit in Thailanda, Indonezia, India, Filipine. El poate produce 60-70kg de fructe.
Aspect  Rambutanul este acoperit cu spini moi si arata ca un arici. Fructele cresc in manunchiuri de 10-20 bucati. Pulpa este alba, gelatinoasa si contine un sambure. Gustul este dulce- acrisor.
   Coaja si samburele nu sunt comestibile. Fructul are marimea unei castane. Pentru a fi mai gustos, se alege rambutanul de culoare rosiatica si cu spini verzi. Cele mai proaspete sunt acelea care nu au pete negre pe spinin verzui.  Miezul carnos are gust de struguri.
   Fructele se coc in 90 de zile. In anumite perioade, cand sunt conditii foarte bune, rabutanul se poate coace in numai 5 zile.
Mod de folosire  Se foloseste in salatele de fructe, in retetele asiatice, dar merge foarte bine cu peste si fripturi.
   Semintele sunt bogate in uleiuri si apreciate a gatit.
Indicatii Fructul este foarte bogat in vitamina C, B1, B2, B3, B6, dar si in minerale, precum: fier, mangan, si calciu. Continutul ridicat de apa ajuta la potolirea setei.
   Datorita vitaminelor si mineralelor, rambutanul previne cancerul si reduce colesterolul.
   Fierul continut ajuta la tratarea anemiei. Acest fruct este recomandat bolnavilor de diabet.
   Rambutanul este bogat in calciu, fosfor si fier si ajuta la sanatatea oaselor si la sanse reduse de fracturi si boli osoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu