Perele conference

Perele conference  provin din zona Marii Negre si a Marii Caspice, din perele salbatice care, pana in secolul al XVI-lea, erau de gatit. Incepand cu anul 1880, din ele se dezvolta prin reproducere, soiul cunoscut astazi si raspandit in Franta, Italia, Spania.
   In anul 1885, aceste pere castiga premiul I, la Conferinta Nationala Britanica de pere de la Londra. De aici si denumirea lor.
Aspect  Perele conference devin cel mai cunoscut si popular soi din Marea Britanie. Ele sunt pere de toamna si se gasesc pe rafturile magazinelor. din septembrie pana in ianuarie,
   Daca sunt culese inainte de coacere, la inceputul lunii septembrie, se pot pastra pana in ianuarie.
   Coaja perelor este verde-galbena si devine galbena la maturitate, cu pete ruginii, in partea de sus.
   Perele conference  sunt fructe mijlocii, alungite si subtiri. Pulpa dulce si alba devine galben -aurie, cand e coapta. Textura este moale.
   Mod de folosire  Perele conference se consuma in stare proaspata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu