Varza bok choy

Denumiri : "ckoi pak", "varza alba".
Varza bok choy este originara din sudul Chinei si din Asia de S-E. Ea se cultiva in Europa, mai ales in Olanda, dar in cantitati mici.
Aspect  Frunzele sunt verzi lucioase, ovale si rotunde. Ele nu formeaza o capatana. Tulpinile albe seamana cu tijele de telina, iar frunzele cu cele de salata verde.
   Astfel, varza bok choy seamana cu o telina cu tulpini late.
   Aroma ei este intre varza si spanac.
Mod de folosire  Se cumpra tulpinile ferme si crocante de culoare verde- inchis.
   Varza se pastreaza in frigider, 3-4 zile. Ea se consuma cruda in salate sau fiarta in supe, tocane si garnituri.
Indicatii  Varza este o sursa bogata de minerale, vitamine si antioxidanti. 100g de varza contin 13 calorii si, de aceea, este recomandata in curele de slabire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu