Perele Williams

Denumiri : " para Bartlett", "Good Christian", "Bon Chretien".
   Perele Williams sunt originare din Anglia. Richard Williams achizitioneaza acest soi descoperit in 1765 si il raspandeste  in intreaga Anglie. De aici, numele dat perelor.
   In 1799, in America, Enoh Bartlett gaseste acesti peri pe o proprietate din Massachusetts si ii raspandeste in America. El le-a denumit dupa numele sau, Bartlett si astfel sunt cunoscute in America de nord. In celalate parti ale lumii poarta numele de Williams.
Aspect  Perele Williams sunt cele mai raspandite si cunoscute in lume.
   Aceasta para are forma de clocot. Coaja verde devine galbena la maturitate. Ea este subtire si neteda, cu pete ruginii.
Mod de folosire  Aceste pere sunt de vara. Ele se recolteaza la sfarsitul lui august si inceputul lui septembrie si se gasesc in magazine din august pana in noiembrie.
   Aceste fructe se recolteaza inainte de a fi coapte. Se aleg fructele grele si verzi. Ele se coc in 7-8 zile, la temperatura camerei pana devin galbene si moi. Se poate grabi coacerea lor, asezandu-le in pungi de hartie de culoare inchisa sau langa banane.
   Para Bartlett este preferata in SUA, pentru conserve, sucuri sau nectar. In stare proaspata se foloseste in salate si piureuri.
Indicatii  Perele sunt cele mai putin alergice fructe. Ele contin putine calorii, dar sunt bogate in fibre alimentare, minerale, zaharuri si vitamune.
   Ele sunt indicate in tratarea colitei, artritei, gutei si a tulburarilor vezici biliare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu