Marul Granny Smith


Acest mar este originar din Australia. In 1868, in Sydney, Anna Maria Smith, cunoscuta drept Granny, a descoperit in gradina ei acest soi de mar.
Aspect  Popularitatea marului Granny Smith a crescut in secolul 20, datorita faptului ca acesta ramane proaspat pe o perioada mai mare de timp (10 luni ).
   Fructul este sferic si usor alungit. El este are, cu o greutate de 200 g. Coaja este verde, neteda, groasa si unsuroasa. Cand se culeg, fructele sunt acoperite de pruina, un strat ceros care acopera coaja fructelor, ca o bruma.
   Cand sunt coapte, merele au puncte albe. Pe partea insorita, ele devin brun-roscate.
   Pulpa este alb-verzuie, crocanta si slab aromata. Totodata, ea este acidulata si astringenta.
Mod de folosire  Merele Granny Smith sunt mere de iarna si se recolteaza la sfarsitul lui octombrie si inceputul lunii noiembrie. Ele pot fi transportate pe distante mari, fara a se deteriora.
   Aceste fructe se consuma proaspete sau in placinte.
Indicatii  Merele Granny Smith sunt cunoscute pentru continutul bogat in antioxidanti si numarul mare de fenoli si se situeaza pe locul doi, dupa merele "bot de iepure", in aceasta privinta.
   Aceste mere sunt sarace in zaharuri si recomandate diabeticilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu