Baby kiwi


Acest fruct este originar din Coreea, China si Siberia. In prezent, se cultiva in America de Nord, America de Sud, Europa.
Denumiri:  "Hard kiwi", "Cocktail kiwi", " Bower vine", "Desert kiwi", kiwi Berry".
Aspect  Baby kiwi este o specie de liana asemanatoare vitei de vie. Aceasta planta iubeste soarele, nu are nevoie de multa apa si rezista la temperatura de - 30 grade.  Ea are un aspect deosebit, care poate decora gardurile, zidurile.
   Florile sunt verzi-albicioase, slab parfumate, asezate in ciorchini si ascunse de frunze. Ele apar in lunile iunie si iulie.
   Fructele sunt fara puf si mai mici decat acelea de kiwi cunoscut. Ele au 1-2 cm lungime si 0,8-1,2 cm in diametru. Baby kiwi sunt dispuse in ciorchine. Ele sunt verzi, cu nuante de violet si maro.
   Gustul este mai aromat si mai dulce decat kiwi cu puf. Baby kiwi au o aroma puternica de fructe de padure. Aceste fructe se recolteaza la inceputul lunii septembrie.
Mod de folosire  Baby kiwi se consuma proaspat si nu se curata de coaja. Fructele se folosesc in salate sau adaugate in iaurt. Din ele se prepara sucuri, jeleuri, dulceata. Aceste fructe se pot confia sau usca. Ele rezista foarte bine in depozite, in decursul iernii.
Indicatii  100 g de Baby kiwi contine 100 ml de vitamina C. Ele sunt o sursa bogata de fibre care reduc riscul bolilor cardiovasculare, a diabetului si a cancerului de intestin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu