Dulceata din flori de salcam


 INGREDIENTE  500 g flori de salcam, 1 kg zahar, 1 litru apa, 2 lamai.
 MOD DE PREPARARE  Se desprind usor florile, impingandu-le cu mana din sus in jos, de-a lungul lungul crengutei. Se indeparteaza si frunzele. Florile se spala in apa cu zeama de la o  lamaie si, astfel, nu vor deveni cenusii.Ele se scurg bine. Apa si zaharul se fierb la foc mic, pana se ingroasa siropul. Se indeparteaza spuma si se sterg marginile vasului, pentru a nu se carameliza zaharul, care da o culoare neplacuta dulcetii.
   Se face proba siropului. Se picura pe o farfurie si se lasa la racit. Daca picaturile de sirop raman ca niste bile si nu se latesc, inseamna ca e gata siropul. Acum se adauga florile de salcam si se fierb 10 minute.
   Se adauga zeama unei lamai si se mai fierbe 5 minute.
   Dulceata se toarna fierbinte in borcane, care se capseaza  si se acopera cu paturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu