INGREDIENTE 1 kg flori de salcam, 4 litri apa, 2,5 kg zahar, 2 lamai.
MOD DE PREPARARE Crengutele cu flori se scutura de praf si insecte. Intr-un vas se toarna apa si se pune pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga florile si se fierb 30- 40 de minute. Se acopera vasul cu un servet de bucatarie si se lasa la macerat 24 de ore.
Florile se storc intr-o strecuratoare, apasad bine, ca sa se scurga zeama. Lichidul obtinut si zaharul se fierb 2 ore, pana cand siropul se reduce la jumatate si e legat. Inainte de a fi gata, cu 10 minute inainte, se toarna zeama lamailor.
Mierea se toarna fierbinte in borcane si sticle, care se capseaza si se acopera cu paturi.
Aceasta miere parfumata de salcam se adauga in ceai, inlocuind zaharul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu