Kiwano

Denumire  "castravetele african", "pepenele cu coarne", "pepene jeleu"
   Kiwano este originar din Africa.
Aspect  El este o planta agatatoare exotica din familia pepenelui. Kiwano arata ca un dovlecel cu tepi sau spini. El face parte din familia dovleacului, castravetelui si pepenelui galben.  Coaja lui e portocalie si nu este comestibila. Pulpa fructului are culoarea verde inchis si este gelatinoasa. Semintele aproape identice cu ale castravetelui sunt comestibile. Chiar gustul este de castravete, de lamaie si pepene.  Singura diferenta este ca kiwano este ceva mai dulce. Aroma si originea tropicala il fac sa fie considerat un fruct.
Mod de folosire  Kiwano se taie vertical sau orizontal si se scoate miezul gelatinos, iar semintele se inlatura.
   In salate, el se consuma cu ananas si banane. Aceasta combinatie  este foarte gustoasa.
   Fructul se mai foloseste la aromatizarea iaurtului si a inghetatei. Se pot consuma murati la fel ca si castravetii, pepenii.
   Kiwano se adauga in preparatele de peste si fructe de mare.
Indicatii  Acest fruct contine o mare cantitate de vitamina C. O lingura de kiwano contine 4 g de proteine, cam tot atatea cate se gasesc intr-o lingura de unt de arahide.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu