Wasabi

Denumire:  "hrean japonez"
El creste spontan in Japonia.
Aspect  Astazi el se cultiva in Brazilia, SUA,Canada. Deoarece este dificil de cultivat, wasabi este considerat o delicatesa destul de scumpa.
   Wasabi face parte din familia Cruciferae care cuprinde: conopida, broccoli, varza si hreanul european.
   Gustul lui picant e mai puternic decat al ardeiului iute sau al mustarului iute. El este mult mai picant si mai putin amar decat hreanul european.
   Wasabi irita caile nazale, dar gustul lui dispare repede.
Mod de folosire  Wasabi este foarte apreciat in bucataria japoneza, fiind un condiment de baza.
   Rizomul se foloseste crud sau prelucrat sub forma de pasta.
   In Europa se gaseste sub forma de pudra sau pasta la tuburi.
   In bucataria japoneza, wasabi ras se presara pe legume prajite, servite ca aperitiv.
   Legumele fierte sau prajite se servesc cu wasabi ras amestecat cu sos de soia. Gustul hreanului japonez ras se pierde repede. De aceea, se prepara cu cateva minute inainte de a se consuma.
   Din wasabi se face o pasta verde care se intinde peste preparatul "sushi".
   In bucataria japoneza se utilizeaza si frunzele care au iuteala radacinii. Ele se mureaza, peste noapte, in otet cu sare sau se fierb si se sevesc cu sos de soia. Frunzele decoreaza preparatele culinare.
   In combinatie cu maioneza, wasabi ras condimenteaza preparatele de oua sau carnea rece.
   Fiind scump, el se inlocuieste cu imitatii din hrean obisnuit, seminte de mustar si un colorant alimentar verde.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu