Rosii kumato

Rosiile kumato sunt originare din  insulele Galapagos. Aceasta specie pe cale de disparitie a fost incrucisata succesv cu alte specii. Astfel, kumato sunt obtinute pe cale naturala si nu au suferit nici o modificare genetica.
Aspect  Rosiile kumato se cultiva in Belgia, Turcia si Canada. Ele sunt suculente si ferme la atingere.
   Culoare variaza de la maro inchis la verde dechis. Cand este verde, rosia este crocanta si gustoasa.       Cand capata culoare rosie inchisa, ea este putin moale si suculenta si este buna pentru gatit.
   Rosiile kumato de culoare maro sunt ideale pentru salate si sandwisuri.
   Aceste rosii au diametru de 5-6 cm si greutate intre 80-120 g. Coaja este neteda si fara crapaturi.
   Rosiile se coc de la interior la exterior.
   Gustul rosiilor kumato este unic, intens, diferit de cel al rosiei. Ele sunt mai dulci decat rosiile obisnuite si usor mai acide.
   . Ea se coace de la interior spre exterior.
Indicatii  Rosiile kumato au un nivel ridicat de fructoza. Ele sunt bogate in vitamina C, fibre si acid folic. Ele contin mai multe substante nutritive si antioxidanti decat rosiile obisnuite.
   Antitsianina care da culoarea intunecata este o buna protectie impotriva bolilor de inima si impotriva cancerului.

2 comentarii:

  1. Da, am cumparat din Cora, produse in Spania conform etichetei.Bune, gustoase, deosebite, ce mai tura-vura. Sunt curios cum se cultiva, rezistenta pedoclimatica in tara noastra, la boli si daunatori.

    RăspundețiȘtergere
  2. am adunat seminte din acele rosii Kumato , achizitionate din supermarket. Tot din Spania provenite, soiul Kumato. pot sa zic ca au rasarit foarte bine, peste 90% rata de germinare, si au o crestere f frumoasa. Astept cu nerabdare sa vad cum vor fi fructele anul asta.

    RăspundețiȘtergere