Denumire "para asiatica", "para de nisip", "para-mar".
Nashi este originara din China si Japonia.
Aspect In Japonia sunt 1200 de varietati de nashi. El are forma de mar si este crocant ca acesta. Coaja, aroma si miezul sunt asemanatoare perelor.
Culoarea cojii variaza in functie de soiurile nashi. Fructele pot fi galbene, verzi, rosii, cafenii. Miezul este cremos sau zemos.
Pulpa este alba, crocanta si granulata si, din acest motiv, se mai numeste "para de nisip".
Fructele nashi coapte sunt grele si au coaja neteda. Ele sunt aromate si au un gust dulce-acrisor.
Mod de folosire Nashi se consuma in stare proaspata sau se adauga la salatele de fructe. Se pot sevi cu branzeturi, dar pot fi folosite si la prepararea sucurilor, gemurilor si placintelor.
Nashi se pastreaza in frigider 1-2 saptamani.
In bucataria asiatica, aceste fructe inlocuiesc zaharul in mancarurile cu otet sau cu sos soia.
Indicatii Nashi sunt bogate in vitamina C si fibre.
Sucul acestor fructe este antidiareic si antitusiv datorita continutului de tanina. De asemenea, ele contin cantitati mari de magneziu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu