INGREDIENTE 4 oua, 12 linguri zahar tos, 5 linguri ulei, 14 linguri smantana, 16 linguri cu varf de faina, 1 plic praf de copt, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, 400g visine.
MOD DE PREPARARE Albusurile se mixeaza cu putina sare pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca cu zaharul tos si zaharul vanilat pana devin spumoase. Se aduga alternativ uleiul, smantana si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina si praful de copt si se mixeaza bine.
Albusurile spuma se adauga in compozitie si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul. Deasupra se presara visinele fara samburi si trecute prin putina faina.
Prajitura se da la cuptor incalzit in prealabil si se coace pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se orneaza cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu