INGREDIENTE 2 vinete medii, 1 dovlecel mare, 2 morcovi, 1/2 radacina telina, un pumn de fasole verde, 2 ardei, 4 cepe, 8 rosii, 500ml suc rosii, 3 linguri pasta rosii (pasta de ardei), 5-6 catei usturoi, sare, piper, oregano, rozmarin, 100 ml ulei.
PREPARARE Se curata si se spala legumele. Morcovii, telina, dovlecelul, vinetele si rosiile se taie rondele. Peste rondelele de vinete se presara sare si se lasa 30 de minute, intr-o strecuratoare, pentru a se scurge zeama amara. Ardeii se taie felii, iar ceapa se toaca marunt.
Intr-o tava se toarna sucul de rosii si uleiul si se presara ceapa, usturoiul pisat. Se asaza in straturi legumele.
Ultimul strat va fi format din rosii. Se presara sarea, piperul, oregano, rozmarinul.
Tava se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor. Cand legumele sunt aproape gata, se ia folia, se presara verdeata tocata. Legumele se dau din nou, la cuptor, 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu