INGREDIENTE 2 vinete mari, 1 ceapa, 100 ml ulei, sare.
PREPARARE Vinetele se coc in tava, la cuptor, la 150 de grade. Ele se inteapa cu o furculita, in mai multe locuri. Vinetele se mai pot coace pe ochiul aragazului, pe o tabla. Ele se racesc si se curata de coaja. Se asaza pe un blat de lemn inclinat, pentru a se scurge zeama amara si se lasa o ora. Vinetele se mixeaza in blender sau in chopper sau se pot toca pe un fund de lemn, cu un tocator de lemn. Cu ajutorul unei o linguri de lemn se freaca vinetele cu uleiul, turnat in fir subtire, pana devin o pasta spumoasa si se albesc. Se adauga ceapa tocata fin si se mai amsteca.
Salata se asaza pe un platou si se orneaza cu rosii.
Truc In salata se pot adauga 2 linguri de smantana sau maioneza si 2 catei de usturoi rasi fin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu