Ridichea japoneza

Ea este originara din Asia de Est.
Denumiri : "ridichea alba", "ridichea dulce", "ridichea de iarna", "Daikon".
Aspect  Aceasta ridiche este o leguma crucifera. Ea are o radacina lunga si alba si frunze mari
   Exista mai multe varietati de ridiche. Unele au radacina sub forma unui morcov, lung de 40 cm, altele au forma cilindrica, sferica, lunguiata.
   Radacina este crocanta si suculenta. Culoarea ei este alba sau alb-verzuie. Aroma este de ridiche, dar mai dulce. Gustul este piperat, asemanator hreanului, dar mai fin.
Mod de folosire  Aceasta ridiche este folosita in bucataria japoneza, chinezeasca si coreeana.
   Ridichea japoneza se poate rade, usca sau se poate mura. Ea se rade in salate sau se toaca in supe si sosuri, pentru a le aromatiza. Ridichea se taie rondele groase de 1 cm, se condimenteaza si se asaza pe gratar cateva minute, pe ambele parti. Frunzele se folosesc in salate.
   Ridichiile fara frunze se pastreaza in frigider, cateva zile.
   Salata de ridiche japoneza alaturi de friptura si produse prajite ajuta la digerarea grasimilor.
Indicatii  Ridichea japoneza are un continut ridicat de fibre care o recomanda in curele de slabire.
   100 g de ridiche contine numai 16 calorii. Ea este bogata in calciu si vitamina C.
   Persoanele, care consuma aceasta leguma de 2-3 ori pe saptamana, au o rezistenta mai mare la raceli.
Contraindicatii  Ridichea japoneza nu este recomandata persoanelor cu calculi biliari, persoanelor cu guta si ulcer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu