Varza Kale

Denumire  "varza fara capatana"
   Se cultiva in Asia, America si Europa.
Aspect  Este o varza creata, de culoare verde intens. Ea se inrudeste mai mult cu varza salbatica decat cu formele cultivate. Desi  verzele cu frunze au fost populare in Europa pana la sfarsitul Evului Mediu, ele au fost inlocuite de verzele cu capatana (varza  alba, varza rosie, varza creata). S-a mai cultivat in Italia si stepele rusesti, iar in rest au devenit hrana pentru animale. Incepand cu anul 1980, este redescoperita si folosita in preparate culinare.    Marginile frunzelor sunt ondulate. Frunzele sunt mici si delicate. Petiolul este lung.
Mod de folosire  Varza Kale se poate pastra la frigider 3-4 zile. Ea este folosita mai  ales cruda in salate, dar si prajita in ulei cu sos de soia si putin usturoi.
Indicatii  Bogata in vitamine si saruri minerale este recomandata in alimentatia copiilor si a persoanelor in varsta.
   Ca si varza Savoy, varza Kale contine un numar mare de glucozinolati, substante care previn cancerul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu