Sfecla de petiol

Denumire  "mangold", "sfecla elvetiana".
   Originara din zona mediteraneana, ea se cultiva si in Europa.
Aspect  Sfecla de petiol are frunze mari si mototolite. Petiolul e carnos, fraged, de culoare roz sau galbuie.
Mod de folosire  Frunzele sfeclei de petiol pot inlocui spanacul. Petiolul este un ingredient pentru salate, supe, sarmale. Sfecla  tanara se foloseste in bucatarie, cu tulpina cu tot. Gustul usor amarui este atenuat in momentul in care se gateste.
Indicatii  Sfecla de petiol are un continut mare de potasiu care ajuta la imbunatatirea memoriei.             Frunzele contin vitaminaC, calciu, fosfor, iar petiolul e bogat in potasiu. Astfel, sfecla de petiol este indicata acelora care au nevoie de potasiu si sodiu si a bolnavilor de diabet.
   Avand o cantitate mare de antioxidanti, sfecla previne cancerul de colon.
   100g de sfecla de petiol au 27 de calorii. Astfel, ea este excelenta in dietele de slabire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu