Kaki

Denumire  "fructul dumnezeesc", "curmalul japonez", "sharon", "mere de aur".
  Fructul kaki este originar din China si Japonia.
Aspect  Kaki are culoare portocalie si seamana cu rosiile. Fructul copt se recunoaste prin nuanta usor inchisa si consistenta moale. Kaki este un fruct dulce,cu gust usor acid si are pielita neteda si lucioasa. Gustul lui este dulceag, asemanator piersicii. Fructele necoapte sunt foarte acre.
   El se foloseste la prepararea jeleurilor si a dulcetii sau in salate de fructe. Taiat in bucati se serveste cu branza.
Mod de folosire  Kaki constituie baza alimentatiei in regiunile tropicale. El se consuma proaspat, uscat, crud sau fiert. Poate fi consumat cu sau fara coaja.
   Aceste fructe sunt astrigente, datorita continutului mare de tanin. Dupa congelare, gustul devine mai placut. Se inveleste fiecare kaki in folie alimentara si se depoziteaza in congelator.
   Ele sunt foarte gustoase confiate, cu un gust asemanator curmalelor.
 
Indicatii  Fiind bogat in zaharuri, kaki este o portie sanatoasa de energie. Un fruct contine 200 de calorii.
   Fructul contine minerale, vitamine, dar si tanin, o substanta care lupta impotriva tumorilor la stomac.
   Kaki este unul dintre cele mai tonice si totodata dietetice fructe. El ajuta in diaree, enterocolita si hemoragii.
   In compozitia cojilor sunt elemente care stopeaza procesul de imbatranire si lupta impotriva celulelor canceroase.
Contraindicatii    Nu este recomandat in diabet, obezitate si  in alergii. Nu se consuma de copiii pana la 3 ani. Nu se mananca pe stomacul gol si nici impreuna cu apa rece si lapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu