Tamarillo

Denumire  "rosie de copac"
Tamarillo este originar din America de sud.
Aspect  Acest fruct seamana la forma si consistenta cu rosiile obisnuite. Fructul este picant, usor dulce. Frunzele sunt mari,iar florile de culoare roz sau alb sunt parfumate. Fructul oval este sustinut de o tija si are o pielita subtire, maro deschis, care trebuie indepartata.  Semintele sunt mari, carnoase si negre. Culoarea pulpei variaza de la galben la portocaliu si rosu. Fructul rosu violet este foarte dulce, iar acela portocaliu este acidulat.
Mod de folosire  Coaja nu se consuma pentru ca are un gust neplacut. Tamarillo se tine in apa fierbinte cateva minute, se scoate, se clateste cu apa rece. Astfel se poate taia coaja si indeparta. Se poate proceda si altfel : se taie fructul in doua si se mananca miezul cu lingurita.
   Se consuma proaspat ca atare sau sub forma de suc. El intra in compozitia salatelor de fructe si a prajiturilor. Se mai poate folosi ca o tomata, in prepararea mancarurilor.Tamarillo, la fiert, se inmoaie foarte mult, iar gustul se intensifica.
Indicatii  Bogat in betacaroten, tamarillo imbunatateste vederea si mentine pielea sanatoasa. El asigura si o buna functionare a sistemului nervos.
   Este recomandat a fi consumat in timpul sarcinii pentru aportul de fier.
   Fructul este bogat in fibre care previn constipatia si cancerul de colon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu