Peppadew

Denumire : "ardeiul-roua"
Este originar din Africa de Sud.
Aspect  Numele deriva de la cuvintele: "pepper"(ardei) si "dew"(roua).
   Ardeiul a fost descoperit in 1993 de un agricultor sud african si a aparut pe piata un deceniu mai tarziu.
   Peppadew este numele de marca dat unor ardei dulci picanti din soiul "baccatum Capiscum".
   Ei arata ca o incrucisare intre rosiile cherry, ca marime si culoare si ardei rosii mici. De fapt, ei sunt o specie de ardei mici si iuti. Ei sunt mici si rotunzi.
   Tufele acestei plante au cate 50-60 ardei. Ei se coc timp de patru luni.
Mod de folosire  Ei se gasesc in magazine murati, curatati de seminte si cotor. Dupa fierbere si murare, isi mai pierd din iuteala, iar gustul devine dulce-picant.
   Rareori, se consuma crud, deoarece gustul nu e bun.
   Acesti ardei sunt prelucrati si preparati de compania Peppadew international care foloseste o reteta secreta. Desi nu se folosesc conservati, acesti ardei rezista si 24 luni, in magazine.
   Murati, ei se umplu cu o gama larga de branzeturi moi.
   Umpluti cu feta sau cu branza de vaci, peppadew sunt deliciosi datorita contrastului dintre dulce-picant si umplutura cremoasa.
   Ei se mai pot umple cu cuscus sau masline. Sosul, in care sunt murati, poate fi folosit la salate si marinate. Peppadew poate fi utilizat la prepararea pizzei, salatelor, pastelor si omletelor.
   Ardeii Peppadew sunt decoratvi si foarte gustosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu